Vaihda virtaa
etusivu | sivukartta | yhteystiedot

Helppoa, halpaa, varmaa

Helppoa!

Vertaile eri sähköyhtiöiden sähkönhintoja Energiaviraston ylläpitämällä sahkonhinta.fi-sivustolla. Valittuasi mieleisesi sähkönmyyjät, voit täyttää tarjouspyyntölomakkeen tai aloittaa sähkösopimuksen teon myös niiden nettisivuilla. Uusi sähköyhtiö myös irtisanoo tarvittaessa vanhan sähkösopimuksen. EKOenergia-ympäristösertifikaatin saaneilta sähköyhtiöiltä voit pyytää tarjoukset sähköpostiisi tarjouspyyntölomakkeella.

Halpaa!

Vihreään sähköön vaihtaminen ei ole kallista. Joidenkin sähkönmyyjien vihreä sähkö on voi olla jopa edullisempaa, kuin jonkun toisen myyjän tavallinen sähkö.

Sähkön myyntihinnan lisäksi sähkölaskussa maksetaan sähkön siirtomaksu ja sähkövero. Myyntihinta on noin puolet sähkölaskusta. Sähkönmyyjän kuluttaja saa vapaasti valita.

Verrattaessa vihreän sähkön keskiarvohintaa tavallisen sähkön keskiarvohintaan kerrostaloasunnossa, jonka vuosikulutus on 2000 kWh, tulee hintaeroksi noin 10-12 euroa vuodessa.

Varmaa!

Vihreän sähkön tilaaja saa sähköä yhtä luotettavasti kuin kuka tahansa samaan verkkoon kuuluva sähkönkäyttäjä.

Määritelmä "vihreä sähkö" muuttui vuoden 2014 alusta sähköyhtiöille alkuperätakuu-sertifikaatilla todistettavaksi määritelmäksi. Energiavirasto valvoo sähkön alkuperää. Kuluttajan ostaessa uusiutuvilla energianlähteillä tuotettua sähköä, sähköyhtiö on myös tuottanut tai hankkinut sellaisen määrän uusiutuvilla tuotettua sähköä sähköverkkoon.