Vaihda virtaa
etusivu | sivukartta | yhteystiedot

Vaihdoin vihreään sähköön

"Asumme rintamamiestalossa järven rannalla. Pääasiassa käytämme lämmittämiseen puuta.

Olemme jo aikaa sitten aikoneet vaihtaa vihreään sähköön, mutta
muistutuksia on tullut liian harvoin. Näin jossain lehdessä tai
nettisivulla maininnan vihreästä sähköstä ja päätin ryhtyä toimeen.
Päädyimme Kymenlaakson sähkön vihreään sähköön.

Päätökseen vaikuttaa myös se, että emme halua, että Vuotos tuhotaan tai uusia ydinvoimaloita rakennetaan. Emme myöskään halua ostaa sähköä Venäjältä.

Sähkön kulutuksemme onkin huomattavasti pienempi, mitä yleensä arvioidaan omakotitalon sähkön kulutukseksi. Pienin keinoin saa säästöä ja toivon että muutkin ryhtyisivät toimiin omalta osaltaan. Juuri eilisessä lehdessä kerrottiin, että pienillä teoilla - tietokoneen sammuttamisella yöksi, hehkulamppujen vaihtamisella energiansäästölamppuihin - säästettäisiin energiaa 20 prosenttia koko Euroopan sähköstä - jos siis koko Eurooppa lähtisi toimeen. Silloin ei edes huomaisi säästävänsä eikä menettäisi mitään mukavuuksista.\"

Aksana, Rovaniemi

 

\"Asun kahden lapseni kanssa Helsingin kaupungin vuokrakolmiossa Kumpulassa. Vaihdoin norppasähköön toukokuun alussa vuonna 2006 muuton yhteydessä. Selvää oli että haluan ympäristöystävällistä sähköä, mutta lopullisen valinnan tein hintavertailun perusteella. Palvelu
uudessa sähköyhtiössä oli erittäin ystävällistä.\"

Riina, Helsinki

 

\"Asumme neljän nuoren aikuisen porukalla n. 100 neliön kerrostaloasunnossa. Meillä on käytetty vihreää sähköä jo monta vuotta. Aluksi tilasimme Ekosähköä, jolloin sähkölasku tuli kahdesta eri paikasta jakautuen sähkön siirto- ja kulutusmaksuun. Viime keväänä vaihdoimme Tampereen Sähkölaitoksen Hyötytuulisähköön laskutusta selkeyttääksemme ja hinnanalennuksen toivossa.

Tavallisen sähkön ja hyötytuulisähkön ero kuukausitasolla on vain pari euroa. Meillä on aika iso kulutus, koska on monta asukasta, paljon kodinkoneita ja sähkösaunakin. Mielestämme 50 sentin korotus asukasta kohden kuukaudessa on varsin kohtuullinen.

Suosittelen kyllä kaikille! Nyt kun sähkö on joka tapauksessa kallista ei ärsytä laskuja maksaessa ihan niin paljoa kun tietää, etteivät rahat mene ainakaan kuudenteen ydinreaktoriin.\"

Jenni, Tampere