Vaihda virtaa
etusivu | sivukartta | yhteystiedot

Pelletti

Puupellettejä kädessä

Puupellettejä kädessä. Kuva: Bioenergiayhdistys ry. 

Pelletin osuus pientalojen lämmityksessä on vielä vähäinen. Polttimoiden ja kuljettimien kehitys on kuitenkin tehnyt siitä hyvin käyttäjäystävällisen vaihtoehdon ja pelletin hinta säilynee kilpailukykyisenä tulevaisuudessa.

Jalostettu klapi

Pelletti on sylinterin muotoiseksi puristettua puumassaa. Sitä on helppo kuljettaa niin asiakkaalle kuin asiakkaan säiliöstä polttimoon esimerkiksi ruuvikuljettimella. Pelletti on tavallaan jalostettua puuklapia tai haketta. Pellettipoltin voidaan jopa jälkiasentaa öljy- tai puukattilaan. Vaihtaessa polttoaineen öljystä pellettiin öljynpolton aiheuttamat kasvihuonekaasupäästöt poistuvat. Puukattilan kohdalla vaihto klapeista pellettiin voi lisätä käyttömukavuutta merkittävästi.

Pellettitakka

Suorasähkölämmitteiseen taloon on vain muutamia kohtuuhintaisia parannusinvestointeja. Jos kukkaro ei riitä vesikiertojärjestelmän ja vaikkapa maalämmön asentamiseen, on pellettitakka hyvä vaihtoehto. Se tuottaa lämmitysenergiaa suunnilleen puoleen hintaan sähkölämmitykseen verrattuna ja lisää myös asumisviihtyvyyttä.

Lisätietoja:

Pellettienergiayhdistys